Handige tips om je Badkamer proper te houden
Badkamer / 6 mrt 2023

Handige tips om je Badkamer proper te houden

Op 11 maart, Wereld Loodgietersdag internationaal gekend als World Plumbing Day, zetten we de loodgieter in de bloemetjes. Een initiatief dat in 2010 werd opgericht na de aardbeving in Haïti toen loodgieters snel sanitaire voorzieningen installeerden waarmee veel ziektes konden voorkomen worden.  Sindsdien herinnert Wereld Loodgietersdag ons elk jaar aan de vitale en onmisbare rol die de loodgieter speelt voor de algemene volksgezondheid. Ook wie minder mobiel is, heeft nood aan en recht op een veilig en comfortabel sanitair.  Daar gaat Adaptez samen met zijn installateurs niet enkel op 11 maart voor maar elke dag van het jaar. Voor Adaptez is Wereld Loodgietersdag ook de aanleiding om even stil te staan bij het onderhoud van jouw badkamer.  Een goed onderhouden badkamer oogt niet alleen fris, ze zal ook langer extra comfort bieden.

Schimmel in je badkamer, wat nu?

Vijand nummer één van de badkamer zijn schimmels en bacteriën die goed gedijen in warme vochtige ruimtes en dus zeker in de douche. Zeep- en shampooresten die op de muren, vloeren maar ook in het douche- en badputje achterblijven, bevatten organisch materiaal die voeding kunnen bieden aan schimmels en andere micro-organismen die je liever niet in je badkamer hebt.

Voorkom makkelijk de groei van schimmels in je badkamer

Om schimmels te voorkomen is het belangrijk om de douche goed te ventileren. Hierin heeft een inloopdouche een streepje voor op de douchecabine waarin het vocht nadien moeilijker weg kan. Het is zeker goed om na het douchen de muren en vloeren droog te maken. Een raamwisser is zeker een handig hulpmiddel hierbij. Het helpt ook om de glazen wanden vrij van kalk- en vuilsporen te houden. Daarnaast is het zeker verstandig om regelmatig de douche schoon te maken om zeep- en shampoo-resten te verwijderen en daarmee de voedingsbodem voor schimmels weg te nemen.

De oudste truc in het boek om je badkamer schimmelvrij te maken

In de handel zijn er tal van schoonmaakproducten te verkrijgen waarmee je de douche en badkamer kan schoonmaken. Maar ook baking soda, het schoonmaakproduct van onze grootmoeders, blijft een heel effectief middel om de douche maar ook het bad, wastafels en toilet mee schoon te maken. Strooi wat baking soda op een spons, wrijf er de oppervlakken mee in en laat desnoods wat intrekken vooraleer na te spoelen met water. Schimmels, resten van zeep en shampoo net als kalksporen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ook om kitnaden en voegen die na verloop van tijd wel eens durven te verkleuren, is grootmoeders product heel efficiënt.

Om het doucheputje netjes te houden, kan je wat baking soda in het putje gieten en aanvullen met water. Weet trouwens dat je ook baking soda kan mengen met azijn of met het sap van een uitgeperste citroen waardoor het nog beter zijn werk doet.

Tenslotte nog een tip voor de thermostaatkraan. Draai minstens een keer per week de temperatuurknop van koud naar warm en terug terwijl de kraan loopt. Zo voorkom je dat de kraan vast komt te zitten en daarenboven voorkomt een wisselbad veroudering.

Niet zeker over de staat van je badkamer? Denk je dat die wel een grondige update kan gebruiken?
Contacteer ons dan, we helpen u met veel plezier verder!