Vrouw in een groene jurk maakt een selfie terwijl ze op een topro-step staat

Intro

Hoe gebruikt u de TOPRO Step?

Traplopen met de TOPRO Step is eenvoudig. U hoeft slechts één ding tegelijk te doen. De TOPRO Step wordt verplaatst door de lichte maar sterke aluminium handgreep voor u uit te duwen, net als een rollator. Wanneer de hendel naar beneden wordt getrokken, wordt deze automatisch vergrendeld, zodat u veilig blijft en ondersteuning heeft bij elke stap die u zet.

Ontvang een gratis brochure

Prijswinnend

"Beste oplossing" van de Silver Eco Ageing Well Award 2019

Pluspunten

Veilige en gezondheid bevorderende oplossing

Snelle installatie

Geïnstalleerd binnen 3 weken na bevestiging

FAQ

Veelgestelde vragen over TOPRO Step

Vanwege het 100% modulair ontwerp, is de TOPRO Step doorgaans operationeel en klaar voor gebruik binnen de 3 weken na bestelling. Uitzonderlijk kunnen langere levertijden voorkomen. In (hoog) dringende gevallen kunnen wij een levertijd bevestigen van twee weken. Indien alle onderdelen voorradig zijn, is het ook mogelijk de bestelling binnen enkele dagen af te ronden.

TOPRO Step is niet alleen geschikt voor binnen, maar ook voor overdekte buitenruimtes.

De kostprijs van een TOPRO Step is volledig afhankelijk van uw situatie. Contacteer ons team voor meer informatie. Onze experts kunnen bij een vrijblijvend bezoek perfect het kostenplaatje inschatten. 

Van de duizenden installaties die tot op vandaag uitgevoerd zijn, genieten verschillende type gebruikers de hulp van de TOPRO Step. De jongste gebruiker is een 6-jarige jongen met hersenverlamming en de oudste een 95-jarige man met mobiliteitsproblemen. De typische gebruiker is iemand die moeilijkheden heeft om zijn of haar trap te gebruiken of de trap intimiderend vindt. Sommigen zijn op de grond of van de trap gevallen en willen daarom meer steun en veiligheid bij het traplopen. De TOPRO Step werkt goed voor mensen die mobiel en veilig willen blijven. De TOPRO Step is ontwikkeld om mensen te helpen die lijden aan Multiple Sclerose, CP, de ziekte van Parkinson, COPD, mensen die een beroerte hebben gehad en mensen die na een operatie of verwonding revalidatie nodig hebben.

De TOPRO Step kan aan de meeste trappen worden gemonteerd. We raden u aan foto’s te maken die het volledige verloop van de trap laten zien, evenals de gebieden rond de bovenste en onderste treden. In de meeste gevallen is het wenselijk om het railsysteem uit te breiden tot 30-40 cm vanaf de rand van de bovenste trede van de bovenverdieping. Als de ruimte beperkt is of als de muur dicht bij de trap eindigt, raden we u ons aan foto’s te sturen om snel feedback te krijgen.

Ja, zolang de breedte van de trap minimaal 60 cm is. Trappen smaller dan 60 cm zijn ongebruikelijk.

Ja, het TOPRO Step railsysteem kan boven een bestaande leuning geïnstalleerd worden.

We raden echter altijd aan om een bestaande leuning te vervangen door de leuning van TOPRO Step. De TOPRO Step-leuning is gemaakt van roestvrij staal en aluminium en is daarom ook uitstekend geschikt als leuning voor mensen die geen gebruik hoeven te maken van de TOPRO Step-steunhandgreep.

Ja, meerdere kinderen ervaren dagelijks de voordelen van de TOPRO Step, inclusief een zesjarige als jongste gebruiker.

In Noorwegen zijn 30% van de bestaande TOPRO Step-gebruikers mensen die een beroerte gehad hebben.

Hier kunt u enkele verhalen lezen van patiënten die na een beroerte de TOPRO Step voor een langere periode gebruikt hebben. Er zijn meerdere instanties die de TOPRO Step gebruiken als hulpmiddel voor revalidatie na een beroerte en voor mensen die zich nu beredderen zonder aanvullende hulp.

Ja!

Absoluut!

We bevelen de TOPRO Step over het algemeen niet aan bij dementie omdat de gebruiker moet leren om de hendel op te tillen wanneer hij naar beneden loopt. Bij geheugenstoornissen dreigt het gevaar dat de aangeleerde handelingen vergeten worden.

Net als bij een rollator of een gewone leuning, is een bepaalde grijpkracht nodig om van het voordeel van de TOPRO Step te genieten.

Ja, de hoogte van de handgreep kan naar behoefte worden aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

We krijgen vaak de feedback van gebruikers dat het handvat bij het naar boven gaan een stuk makkelijker te verplaatsen is dan ze hadden verwacht. Het handvat is gemaakt van aluminium en weegt slechts 1,3 kg waardoor het niet veel zwaarder is dan het duwen van een rollator. Bij het verlaten van de trap wordt de hendel twee tot drie cm opgetild om de hendel naar voren te duwen. Patiënten na een beroerte doen dit vaak liever met één hand.

Adaptez is de enige officiële verdeler van de TOPRO Step in België. Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd om de TOPRO Step veilig in uw huis te installeren. De installatie zelf duurt meestal drie tot vier uur.

Alleen in het geval dat de handgreep in de trap geparkeerd moet worden. Wanneer de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap weggevouwen kan worden, zal de leuning van TOPRO Step niet meer dan 10 cm van de muur uitsteken.

De TOPRO Step is getest en gecertificeerd door de Duitse certificeringsorganisatie TÜV voor gebruikers tot 120 kg.

In de meeste gevallen kan de TOPRO Step geïnstalleerd worden. Dit geldt ook als er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. De rail van TOPRO Step kan in veel gevallen ook rechtstreeks boven een bestaand railsysteem worden geïnstalleerd.

Zolang er voldoende ruimte beschikbaar is aan de boven- en onderkant van de trap, is het mogelijk om meerdere beugels op hetzelfde railsysteem te plaatsen.

Ja.

Ja dat kan. Een op maat gemaakte (tas)haak is als accessoire verkrijgbaar.

Toprostep-lifestyle-2-1S5A6454-Foto-Øyvind-S-Endal_20f7edbe9f1396e371e0423234e2a2a4.jpg

Veilig thuis dankzij TOPRO Step

Uit onderzoek blijkt dat één op drie 65-plussers
jaarlijks valt. In cijfers betekent dit jaarlijks meer
dan 730.000 mensen, waarvan meer dan de helft risico loopt op blijvende lichamelijke letsels.
Een trap is voor veel mensen lastig en één van de gevaarlijkste plekken in huis. De TOPRO Step is een hulpmiddel om mensen met evenwichtsproblemen, door ouderdom of ziekte, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig de trap op en af kunnen blijven lopen.

Blijf veilig & onafhankelijk

Voor sommige mensen kan de trap te moeilijk worden vanwege beperkte mobiliteit, verzwakte spieren en gebrek aan stabiliteit. Hierdoor worden de trappen thuis een dagelijkse klus en worden ze uiteindelijk vermeden. Wij van Adaptez kennen de noodzaak om zo lang mogelijk actief te blijven. Het Noors bedrijf Assistech heeft een uitzonderlijk product ontwikkeld om u daarbij te helpen: de TOPRO Step.
Adaptez is de trotse, exclusieve, Belgische verdeler van de TOPRO Step. 

De TOPRO Step is de oplossing voor veilig traplopen en biedt de gebruiker een moeiteloze en veilige methode om de trap zelfstandig te gebruiken. Zo ​blijft​ u langer zelfstandig en kan u in uw eigen huis blijven wonen.

Met de TOPRO Step ​hebt​ u een stevige ondersteuning voor voor het op- of aflopen van de trap. Het vermindert het risico op vallen en geeft u vertrouwen in uw dagelijkse leven. Het is zowel een betaalbare als actieve oplossing voor meer veiligheid op trappen.

 

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

Bel ons

testimonials

Hoe ervaren anderen TOPRO Step?

Ontdek nuttige tips

Al het nieuws over TOPRO Step