Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Wat als een traplift niet mogelijk is in mijn huis?
/ 2 jun 2023

Wat als een traplift niet mogelijk is in mijn huis?

Een trap- of platformlift is een machtig hulpmiddel voor wie minder mobiel is en toch nog in diens originele woning wil blijven wonen. Dankzij de trap- of platformlift vormt de perfecte oplossing voor een woning met niveauverschillen. Een bad- of slaapkamer die op de eerste of tweede verdieping gelegen is, kan plots een gigantisch obstakel vormen. Een te steile trap maakt het oudere of minder mobiele bewoners soms onmogelijk om nog op een zelfstandige manier naar boven of beneden te stappen.

De traplift of platformlift kan heir dus soelaas brengen. Het nadeel van zulke installaties is dat deze vaak heel wat plaats innemen. Iets oudere huizen met smalle trappen vallen vaak uit de boot. Ook budgettair kunnen trap- of platformliften een bittere pil zijn om te slikken.

 

Is er een alternatief voor een trap- of platformlift?

Jazekerwel! Ergens in 2012 sloegen een bende studenten uit Noorwegen de handen in elkaar.
Hun doel? Een efficiënte, interessante, veilige en betaalbare manier ontwikkelen die ouderen of mensen die minder mobiel zijn toch in staat te stellen om veilig en in alle vertrouwen de trap te laten nemen. De plannen van de studenten werden al snel werkelijkheid, de AssiStep is geboren!

De inventieve AssiStep is een plaatsefficiënte traphulp. Het systeem bestaat uit rails die eenvoudigweg gemonteerd kan worden aan een bestaande trapleuning. Ongeacht de bochten die de trap maakt (!). Aan de rails wordt de gepantenteerde handel gemonteerd die een dubbele functie heeft.
Wie de trap wil oplopen, houdt de handel lichtjes omhoog en duwt die dan naar voor. De handel zelf zal zich dan automatisch verder op de rails bevestigen. Op die manier heeft u als gebruiker steeds houvast met 2 handen wanneer u de trap opwandelt en kan u de nodige steun uitoefenen op de AssiStep.

Wanneer u de trap af wil, neemt u wederom de AssiStep vast met beide handen en duwt u simpelweg in de tegenovergestelde richting. De handel zelf zet zich iets lager op de rails weer stevig vast zodat u veilig de trede naar beneden kan nemen.

De innovatieve handel zelf heeft ook een gebogen vorm zodat die een lichaam veilig kan ondersteunen indien de gebruiker zijn of haar evenwicht zou verliezen.

 

Ik kan geen traplift installeren in mijn huis, wat nu?

Geen zorgen. De AssiStep brengt soelaas. Dankzij dit handige systeem bent u perfect in staat om veilig de trap op-en-af te lopen. U blijft zo ook in beweging want u kan de tap nog steeds gebruiken. Een lichaam in beweging is een gezond lichaam. Naast het gebruiksgemak en de eenvoudige installatie kan de prijs van een AssiStep ook de doorslag geven.

Adaptez is de enige officiële verdeler van de AssiStep in de Benelux. Indien u graag een demonstratie krijgt van het systeem of via een goed gesprek wil ontdekken of de AssiStep iets voor u is, aarzel niet langer en contacteer onze specialisten vandaag nog!