Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Vlotter de Trap op dankzij de AssiStep
AssiStep / 17 apr 2023

Vlotter de Trap op dankzij de AssiStep

Annie Vossaert (62) liet recent de ‘AssiStep’ traphulp installeren bij haar thuis omdat ze enkel nog op handen en voeten de trap op en af kon.
 
Sindsdien kan ze weer veilig en niet langer als een aapje zoals ze ons zelf vertelde, haar trap gebruiken. De beslissing om een AssiStep te laten installeren beklaagde ze haar nog geen ogenblik, integendeel. Op Facebook reageerde ze recent heel enthousiast op een van onze posts. We belden haar op omdat we benieuwd waren naar haar ervaringen nu ze thuis al bijna twee maanden een AssiStep gebruikt
.

Aan de telefoon vertelt Annie ons dat ze al sinds haar kinderjaren last heeft van haar linkerknie als gevolg van een val toen ze 9 jaar was. Toen ze ook nog eens problemen kreeg met haar andere knie, kreeg ze twee knieprotheses en moest ze uitkijken naar een hulpmiddel om de trap nog veilig en comfortabel te kunnen gebruiken.

Annie: “Wij dachten eerst aan een traplift maar dat bleek niet mogelijk omdat de trap bij ons hiervoor te smal is. Ik herinnerde me dat ik op tv ooit een traphulp zag waarmee mensen die minder mobiel waren als ik toch nog op eigen kracht de trap op en af konden. Ik kon me de naam van die traphulp niet meer voor de geest halen maar op Facebook botste ik op Adaptez die de traphulp van ‘AssiStep’ in België verdeelt. Het bleek om een Noors ontwerp te gaan dat ook al een prijs had gewonnen.”

"Een traplift kon niet bij onze smalle trap. De AsssiStep traphulp was geen probleem."

En toen?

Annie: “Via de site heb ik contact genomen met Adaptez waarop iemand langskwam om de Assistep voor te stellen en de afmetingen te nemen. Kort daarna kregen we een offerte en toen is het snel gegaan. Het bleek ook veel minder duur dan een traplift. Enkele weken later al werd de traphulp hier geïnstalleerd.”

Krijg je hiervoor ook een verbouwingspremie?

Annie: “Die is aangevraagd maar ik wacht nog op het antwoord. “

Toch een serieus werk, denk ik.

Annie: “Dat valt echt goed mee. In ruim twee uur was de Assistep hier geïnstalleerd. Ze hadden alle onderdelen op maat mee zodat alles nog enkel aan de muur bevestigd moest worden. Het is eigenlijk een heel eenvoudig systeem. Een beugel die op een ijzeren bar aan de muur op en neer schuift waaraan ik me vasthoud als ik naar boven of beneden ga. Het volgt ook de bocht onderaan onze trap waardoor ik overal de extra steun krijg ik die ik nodig heb. Het voelt heel degelijk en veilig aan.”

Hindert de Assistep de andere bewoners niet?

Annie: “Helemaal niet. Als ik de Assistep niet gebruik, is de beugel ingeklapt waardoor iedereen gemakkelijk kan passeren. Een voordeel bij een smalle trap als die van ons.“

En wat zijn de bevindingen na twee maanden?

Annie: “De Assistep is ideaal voor mensen zoals ik. Met mijn twee knieprotheses ben ik uiteraard minder mobiel. Grote wandelingen zitten er voor mij niet meer in. Maar het is niet dat ik helemaal niets meer kan. Met die Assistep raak ik nu wel terug boven, blijf ik ook in beweging en heb ik ook een deel van mijn mobiliteit terug. Ik kan het iedereen aanbevelen die net als ik niet langer veilig de trap op en af kan.”

Voorzie je nog andere aanpassingen?

Toch wel. Ook de badkamer willen we nog aanpassen. Het bad willen we vervangen door een douche want dat lukt ook minder goed voor mij. Maar die plannen moeten we nog uitwerken.

Uiteraard ondersteunen we bij Adaptez Annie met haar verdere verbouwplannen. Als experts in het veilig maken van badkamers & woningen, is het onze missie om mensen met een mobiliteitsprobleem of senioren langer, zelfstandig en veiliger te laten leven in hun woning. 

Wenst u graag meer informatie? Contacteer ons gerust!