Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Tips van de ergotherapeut /

"Je badkamer moet een veilige oase van rust zijn"

 

De badkamer is een plek van rust en hygiëne, maar helaas ook een hotspot voor mogelijke ongelukken. De gladde oppervlakken maken uitglijden een reëel gevaar. Gelukkig zijn er tal van simpele maatregelen die genomen kunnen worden om uw badkamer te transformeren tot een veilige oase. Hier zijn enkele tips om uw badkamer om te toveren tot een zorgeloze ruimte:

 

1. Anti-slip is essentieel:

Voorkom uitglijden door anti-slipcoatings, stickers of strips te gebruiken op vloeren, in douches en baden. Denk ook aan anti-slipmatten die regelmatig schoongemaakt moeten worden voor optimale grip. Vraag naar onze anti-slip oplossingen. 

 

2. Hulpmiddelen integreren:

Maak gebruik van wandbeugels, toiletverhogers, douchezitjes en toiletarmsteunen om de veiligheid te vergroten, vooral voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben.

 

3. Veilige handgrepen:

Hoewel doucheglijstangen handig zijn, zijn ze geen vervanging voor stevige handgrepen. Overweeg stevige wandbeugels voor extra ondersteuning.

Informeer hier naar onze hulpmiddelen en handgrepen.

 

4. Drempelvrije toegang:

Minimaliseer drempels en opstapjes om struikelen te voorkomen. Overweeg inloopdouches en instapbaden als alternatieven voor traditionele baden en douches met hoge drempels.

 

5. Instapbaden en inloopdouches:

Instapbaden zijn een uitstekende optie voor wie wil genieten van een bad, maar moeite heeft met het betreden en verlaten van een traditioneel bad. Inloopdouches bieden daarentegen een drempelvrije toegang tot de douche, wat de veiligheid vergroot en het struikelgevaar vermindert.

Ontdek hier al onze badkameroplossingen!

 

6. Ventilatie voor gezondheid:

Zorg voor goede ventilatie om schimmelvorming en onwel worden door warmte te voorkomen.

 

7. Goede verlichting voor veiligheid:

Verlichting is cruciaal voor zichtbaarheid en veiligheid, vooral voor mensen met verminderd gezichtsvermogen. Zorg voor heldere verlichting in de hele badkamer.

 

8. Hou de vloer vrij:

Voorkom struikelen door geen spullen op de grond te laten liggen. Houd de vloer altijd vrij en opgeruimd.

 

Met deze simpele maar effectieve tips kunt u uw badkamer transformeren tot een veilige en zorgeloze ruimte waar u kunt genieten van uw dagelijkse routine zonder zorgen. Veiligheid staat voorop, dus neem de nodige maatregelen om uw badkamer een veilige haven te maken. Ontdek hoe wij u kunnen helpen uw badkamer veilig te maken en u ongelukken kan vermijden!