Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Jouw badkamerrenovatie. Hoe pakt Adaptez dit aan?
/ 28 aug 2023

Jouw badkamerrenovatie. Hoe pakt Adaptez dit aan?

De leefomgeving toegankelijk maken voor mensen die minder en anders mobiel zijn, is vandaag nog altijd de ambitie van Vicky Blommaert, zaakvoerder van Adaptez. Zijn interesse in deze sector kwam er nadat iemand in zijn dichte omgeving in een rolstoel verder door het leven moest na een operatie die verkeerd afliep. Hierdoor koos Vicky om in de sector van trapliften, scootmobiels, rolstoelen en toegankelijk renoveren van badkamers voor rolstoelgebruikers aan de slag te gaan. 

Na 7 jaar ervaring in deze sector, startte hij in oktober 2020 Adaptez op die als enige bedrijf in België de AssiStep (trapassistent) aanbiedt maar ook badkamers kwalitatief renoveert.  

Vicky Blommaert: De voorbije jaren hebben we meer dan 300 klanten kunnen helpen met hun badkamerrenovatie of het installeren van een AssiStep ,
in veel gevallen een (gezond) alternatief voor de traplift. Waar we in de beginjaren van Adaptez vooral badkamers aanpasten aan rolstoelgebruikers, doen nu ook steeds meer klanten beroep op ons om de badkamer af te stemmen op de dag dat ze minder beweeglijk, lenig en stabiel worden. Een keuze die we trouwens aanmoedigen. Op die manier hebben mensen er langer genot van en voorkomen ze ongevallen in de badkamer. De badkamer blijft een risicovolle plaats in veel woningen. 

Steeds meer klanten doen beroep op Adaptez om de badkamer af te stemmen op de dag dat ze minder beweeglijk, lenig en stabiel worden. Een slimme investering in comfort en veiligheid.” (Vicky Blommaert, zaakvoerder Adaptez) 

Binnenkort word ik 60. Intussen is onze badkamer ruim dertig jaar oud. Er is een ligbad, een douchecabine, twee wastafels en een toilet. De badkamer overleefde ook twee opgroeiende kinderen. Het bad wordt nu al steeds minder gebruikt. De douchecabine heeft haar beste tijd gehad. Het wordt eens tijd om onze badkamer aan te pakken. Ik kan hiervoor dus ook bij Adaptez terecht?

Vicky Blommaert: Zeker en vast. Adaptez weet als geen ander waarmee je rekening moet houden in dat geval. De beslissing om het bad te suprimeren en te vervangen door een comfortabele instapdouche zonder opstap met zitbankje, handgrepen en antislipvloer is soms een moeilijke beslissing. Als je vandaag het bad al minder vaak gebruikt, dan zou ik dat in jouw geval aanbevelen.  

Wil je toch het bad houden, dan kan je kiezen tussen onder meer extra handgrepen die het in- en uitstappen gemakkelijker maken tot een instapbad. In onze toonzaal in Wetteren tonen we de verschillende oplossingen.  

Hoe pakt Adaptez een badkamerrenovatie aan? 

Vicky Blommaert: Peter of Wim, een van onze twee badkamerexperten, komt eerst langs voor een analyse. Kies je om enkel het bad te vervangen door een douche, dan zijn er drie opties: comfort, comfort +,  en comfort ★★★.
Dit is vooral een budgettaire keuze.  
Wordt enkel het bad vervangen, dan wordt er ter plaatse in overleg een voorstel met offerte opgesteld. Kies je ervoor om de badkamer helemaal aan te pakken en dus ook het wastafelmeubel en het toilet te vernieuwen, dan trekt onze badkamerexpert eerst naar de tekentafel om een voorstel uit te werken dat nadien ofwel in de showroom of bij de klant thuis wordt voorgesteld en besproken. We gaan ook altijd na of er premies beschikbaar zijn. 

Hoelang moet ik mijn badkamer bij een renovatie missen? 

Vicky Blommaert: Een bad vervangen door een toegankelijke inloopdouche vraagt 2 tot 3 dagen.
Nick neemt het schrijnwerk voor zijn rekening, Andy of Mikel, onze loodgieters zorgen voor de aansluitingen van water en afvoer en Erik is verantwoordelijk voor de elektriciteit. Moet er nog getegeld of gevloerd worden, dan komt Jonne nog langs.  
Een volledige badkamer renovatie kan tot 3 weken duren. We plannen de werken zo dat de techniekers elkaar snel kunnen opvolgen en je snel je nieuwe badkamer ter beschikking krijgt. 

En hoe zit met garantie? 

Op bepaalde toestellen en materialen geeft de fabrikant tot 10 jaar garantie, van kranen is dit minder lang.  Op ons werk geven wij ook twee jaar garantie. Er kan altijd iets fout lopen maar we maken er bij Adaptez een punt van om onze klanten niet in de kou te laten en zoeken steeds naar de beste oplossing zodra er zich toch iets onvoorziens voordoet.  

Interesse in een totale badkamerrenovatie of om het bad te vervangen door een toegankelijke douche of instapbad, 

neem dan contact op met Adaptez.  

info@adaptez.be / +32 (0)9 395 22 33