Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Instapbad of inloopdouche laten installeren
/ 26 jul 2023

Instapbad of inloopdouche laten installeren

Een instapbad of inloopdouche laten installeren is een goed idee

De meeste ongevallen in een woning gebeuren helaas in de badkamer. Het risico op uitglijden of evenwichtsverlies wordt groter aangezien de vloer, wand of raakoppervlakken in een badkamer nat kunnen zijn. Uw badkamer is dus meer dan ooit de aangewezen ruimte om extra in te zetten op veiligheid.
Bij Adaptez begrijpen we dit als geen ander. We combineren gebruiksgemak, comfort & veiligheid in onze realisaties. Zo zorgen we voor een veilige omgeving, zeker voor mensen met een mobiliteitsprobleem.

Wanneer heb ik een instapbad of inloopdouche nodig?

Een instapbad of inloopdouche is een veilig alternatief voor mensen met mobiliteitsproblemen, spier- en gewrichtsproblemen of mensen op leeftijd. Het in- en uitstappen in een traditioneel bad met hoge rand kan immers problematisch of oncomfortabel worden.

Instapbaden, zoals de naam het immers zelf zegt, maken komaf met een hoge badrand en zorgen er voor dat de gebruiker simpelweg het bad kan – u raadt het nooit – instappen. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Aangezien er niet over een hoge badrand gestapt dient te worden, is het risico op evenwichtsverlies zo goed als onbestaande.
  • Wie spier- of gewrichtspijn heeft, kan ook genieten van de therapeutische functies van bepaalde instapbaden.
  • Rolstoelgebruikers appreciëren de zeer lage rand van een instapbad. Een instapbad is uitermate rolstoelvriendelijk.
  • Instapbaden kunnen ook zittend gebruikt worden, wederom ideaal voor mensen met een mobiliteitsprobleem
  • Instapbaden zijn ook ruimtebesparend. Dankzij hun compacte design passen ze makkelijk in de meeste badkamers. Onze instapbaden zijn uiteraard ook beschikbaar in verschillende stijlen en configuraties.

Inloopdouches bieden gelijkaardige voordelen als instapbaden.
Een extra bonus van een inloopdouche is dat ze, dankzij de zeer lage doucherand, een modern en hedendaags design hebben.

Daarnaast zijn inloopdouches ook zeer eenvoudig te kuisen. Wegens het gebrek aan drempels wordt het risico op schimmelgroei geminimaliseerd.

Inloopdouches en instapbaden bieden dus unieke voordelen die uw badkamerervaring merkelijk eenvoudiger maken. U kan in alle veiligheid, zelfstandigheid en comfort genieten van een aangepaste badkamer.

Wil u graag meer weten?
Contacteer onze experts!

 

 

 

 

 

​​​