Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez
Hoe maak ik mijn badkamer schoon: Simpele Natuurlijke Badkamertips
/ 13 okt 2023

Hoe maak ik mijn badkamer schoon: Simpele Natuurlijke Badkamertips

1. Azijn en Baking Soda voor Tegels en Voegen

Azijn en baking soda zijn als het dynamische duo van natuurlijke reiniging. Meng een kopje azijn met een half kopje baking soda en breng het mengsel aan op vuile tegels en voegen. Laat het een paar minuten inwerken en schrob vervolgens met een borstel. Spoel af met water - het is eenvoudig en effectief.

2. Citroensap voor Kalkaanslag

Voor die vervelende kalkaanslag op kranen, douchekoppen en glazen douchewanden kun je gewoon citroensap gebruiken. Het zuur van de citroen helpt de kalk op te lossen. Pers een citroen uit, breng het sap aan op de vlekken, laat het even inwerken en veeg het daarna schoon. Makkelijk, toch?

3. Castille Zeep voor Algemene Reiniging

Castille zeep is mild en werkt geweldig voor algemene reiniging. Verdun een deel Castille zeep met tien delen water en gebruik dit mengsel om wastafels, spiegels en het toilet schoon te maken. Het is zacht voor je badkamer en voor het milieu.

4. Essentiële Oliën voor een Frisse Geur

Als je van een heerlijke geur in de badkamer houdt, voeg dan een paar druppels essentiële olie toe aan je zelfgemaakte schoonmaakmengsel. Lavendel, pepermunt of eucalyptus kunnen een frisse geur geven en antibacteriële eigenschappen hebben.

5. Olijfolie voor Glanzende Kranen

Een vleugje olijfolie op een zachte doek geeft je kranen en metalen oppervlakken een mooie glans. Gewoon inwrijven en bewonderen!

6. Stoomreinigen voor Tegelvoegen en Voegen

Als je tegelvoegen een opknapbeurt nodig hebben, overweeg dan een stoomreiniger. De hete stoom helpt bij het losmaken van vuil en schimmel zonder extra chemicaliën.

7. Herbruikbare Schoonmaakdoekjes

Wegwerpdoekjes veroorzaken veel afval. Ruil ze in voor herbruikbare schoonmaakdoekjes. Ze zijn net zo handig, maar helpen afval te verminderen.

 

Een schone badkamer hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met deze eenvoudige en natuurlijke schoonmaaktips kun je je badkamer op een milieuvriendelijke manier onderhouden en tegelijkertijd tijd en geld besparen. Binnen no-time kun je genieten van een frisse en stralende badkamer zonder gedoe.