Badkameraanpassingen & traphulpmiddelen | Adaptez

Intro

Hoe gebruikt u de AssiStep?

Traplopen met de AssiStep is eenvoudig. U hoeft slechts één ding tegelijk te doen. De AssiStep wordt verplaatst door de lichte maar sterke aluminium handgreep voor u uit te duwen, net als een rollator. Wanneer de hendel naar beneden wordt getrokken, wordt deze automatisch vergrendeld, zodat u veilig blijft en ondersteuning heeft bij elke stap die u zet.

Gratis demonstratie boeken

Prijswinnend

"Beste oplossing" van de Silver Eco Ageing Well Award 2019

Pluspunten

Veilige en gezondheid bevorderende oplossing

Snelle installatie

Geïnstalleerd binnen 3 weken na bevestiging

FAQ

Veelgestelde vragen over AssiStep

Vanwege het 100% modulair ontwerp, is de AssiStep doorgaans operationeel en klaar voor gebruik binnen de 3 weken na bestelling. Uitzonderlijk kunnen langere levertijden voorkomen. In (hoog) dringende gevallen kunnen wij een levertijd bevestigen van twee weken. Indien alle onderdelen voorradig zijn, is het ook mogelijk de bestelling binnen enkele dagen af te ronden.

Momenteel is de AssiStep alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Volg ons op Facebook voor nieuws over onze producten.

De kostprijs van een AssiStep is volledig afhankelijk van uw situatie. Contacteer ons team voor meer informatie. Onze experts kunnen bij een vrijblijvend bezoek perfect het kostenplaatje inschatten. 

Van de duizenden installaties die tot op vandaag uitgevoerd zijn, genieten verschillende type gebruikers de hulp van de AssiStep. De jongste gebruiker is een 6-jarige jongen met hersenverlamming en de oudste een 95-jarige man met mobiliteitsproblemen. De typische gebruiker is iemand die moeilijkheden heeft om zijn of haar trap te gebruiken of de trap intimiderend vindt. Sommigen zijn op de grond of van de trap gevallen en willen daarom meer steun en veiligheid bij het traplopen. De AssiStep werkt goed voor mensen die mobiel en veilig willen blijven. De AssiStep is ontwikkeld om mensen te helpen die lijden aan Multiple Sclerose, CP, de ziekte van Parkinson, COPD, mensen die een beroerte hebben gehad en mensen die na een operatie of verwonding revalidatie nodig hebben.

De AssiStep kan aan de meeste trappen worden gemonteerd. We raden u aan foto’s te maken die het volledige verloop van de trap laten zien, evenals de gebieden rond de bovenste en onderste treden. In de meeste gevallen is het wenselijk om het railsysteem uit te breiden tot 30-40 cm vanaf de rand van de bovenste trede van de bovenverdieping. Als de ruimte beperkt is of als de muur dicht bij de trap eindigt, raden we u ons aan foto’s te sturen om snel feedback te krijgen.

Ja, zolang de breedte van de trap minimaal 60 cm is. Trappen smaller dan 60 cm zijn ongebruikelijk.

Ja, het AssiStep railsysteem kan boven een bestaande leuning geïnstalleerd worden.

We raden echter altijd aan om een bestaande leuning te vervangen door de leuning van AssiStep. De AssiStep-leuning is gemaakt van roestvrij staal en aluminium en is daarom ook uitstekend geschikt als leuning voor mensen die geen gebruik hoeven te maken van de AssiStep-steunhandgreep.

Ja, meerdere kinderen ervaren dagelijks de voordelen van de AssiStep, inclusief een zesjarige als jongste gebruiker.

In Noorwegen zijn 30% van de bestaande AssiStep-gebruikers mensen die een beroerte gehad hebben.

Hier kunt u enkele verhalen lezen van patiënten die na een beroerte de AssiStep voor een langere periode gebruikt hebben. Er zijn meerdere instanties die de AssiStep gebruiken als hulpmiddel voor revalidatie na een beroerte en voor mensen die zich nu beredderen zonder aanvullende hulp.

Ja!

Absoluut!

We bevelen de AssiStep over het algemeen niet aan bij dementie omdat de gebruiker moet leren om de hendel op te tillen wanneer hij naar beneden loopt. Bij geheugenstoornissen dreigt het gevaar dat de aangeleerde handelingen vergeten worden.

Net als bij een rollator of een gewone leuning, is een bepaalde grijpkracht nodig om van het voordeel van de AssiStep te genieten.

Ja, de hoogte van de handgreep kan naar behoefte worden aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

We krijgen vaak de feedback van gebruikers dat het handvat bij het naar boven gaan een stuk makkelijker te verplaatsen is dan ze hadden verwacht. Het handvat is gemaakt van aluminium en weegt slechts 1,3 kg waardoor het niet veel zwaarder is dan het duwen van een rollator. Bij het verlaten van de trap wordt de hendel twee tot drie cm opgetild om de hendel naar voren te duwen. Patiënten na een beroerte doen dit vaak liever met één hand.

Adaptez is de enige officiële verdeler van de AssiStep in België. Onze experts zijn opgeleid en gecertificeerd om de AssiStep veilig in uw huis te installeren. De installatie zelf duurt meestal drie tot vier uur.

Alleen in het geval dat de handgreep in de trap geparkeerd moet worden. Wanneer de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap weggevouwen kan worden, zal de leuning van AssiStep niet meer dan 10 cm van de muur uitsteken.

De AssiStep is getest en gecertificeerd door de Duitse certificeringsorganisatie TÜV voor gebruikers tot 120 kg.

In de meeste gevallen kan de AssiStep geïnstalleerd worden. Dit geldt ook als er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. De rail van AssiStep kan in veel gevallen ook rechtstreeks boven een bestaand railsysteem worden geïnstalleerd.

Zolang er voldoende ruimte beschikbaar is aan de boven- en onderkant van de trap, is het mogelijk om meerdere beugels op hetzelfde railsysteem te plaatsen.

Ja.

Ja dat kan. Een op maat gemaakte (tas)haak is als accessoire verkrijgbaar.

Veilig thuis dankzij AssiStep

Uit onderzoek blijkt dat één op drie 65-plussers
jaarlijks valt. In cijfers betekent dit jaarlijks meer
dan 730.000 mensen, waarvan meer dan de helft risico loopt op blijvende lichamelijke letsels.
Een trap is voor veel mensen lastig en één van de gevaarlijkste plekken in huis. De Assistep is een hulpmiddel om mensen met evenwichtsproblemen, door ouderdom of ziekte, te ondersteunen zodat zij veilig maar zelfstandig de trap op en af kunnen blijven lopen.

Blijf veilig & onafhankelijk

Voor sommige mensen kan de trap te moeilijk worden vanwege beperkte mobiliteit, verzwakte spieren en gebrek aan stabiliteit. Hierdoor worden de trappen thuis een dagelijkse klus en worden ze uiteindelijk vermeden. Wij van Adaptez kennen de noodzaak om zo lang mogelijk actief te blijven. Het Noors bedrijf Assistech heeft een uitzonderlijk product ontwikkeld om u daarbij te helpen: de AssiStep.
Adaptez is de trotse, exclusieve, Belgische verdeler van de AssiStep. 

De AssiStep is de oplossing voor veilig traplopen en biedt de gebruiker een moeiteloze en veilige methode om de trap zelfstandig te gebruiken. Zo ​blijft​ u langer zelfstandig en kan u in uw eigen huis blijven wonen.

Met de AssiStep ​hebt​ u een stevige ondersteuning voor voor het op- of aflopen van de trap. Het vermindert het risico op vallen en geeft u vertrouwen in uw dagelijkse leven. Het is zowel een betaalbare als actieve oplossing voor meer veiligheid op trappen.

 

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

Bel ons

testimonials

Hoe ervaren anderen AssiStep?

Ontdek nuttige tips

Al het nieuws over AssiStep

Anneleen_Vossaert_-_AssiStep_traphulpmiddel.jpg
AssiStep

Vlotter de Trap op dankzij de AssiStep

Met de AssiStep moet Annie Vossaert niet langer op handen en voeten de trap op en af.
Details
Adaptez-Blog.jpg
AssiStep

Trapliften of Traphulpmiddelen voor senioren

Als we een dagje ouder worden, verliezen we helaas stelselmatig een deel van onze mobiliteit. Kleine ongemakken waarbij we vroeger
Details