Adaptez - keuken - pictogram

Blijf actief in

Uw Keuken

Als onderdeel van uw breder aanpassings- en verbouwingsproject, biedt Adaptez ook op maat gemaakte keukenoplossingen

De keuken is het middelpunt en hart van de meeste woningen en door onze moderne levensstijl zijn onze keukens meer dan ooit multifunctionele ruimtes. Een nieuwe keukenuitbreiding vereist dus een zorgvuldige planning als u het meeste uit uw ruimte wilt halen en een indeling wenst te creëren die écht past bij uw dagelijkse routine.

Ons doel is om het dagelijks leven in uw keuken eenvoudiger te maken door maximaal in te zetten op zelfstandig wonen en door het gebruiksgemak zo veel mogelijk te verhogen. Dit doen we door optimaal gebruik te maken van de ruimte die u reeds in huis heeft. Uw ruimte openen door binnenmuren te verwijderen, , of uw indeling te herstructureren, is een geweldige manier om uw keuken te verruimen en praktischer te maken.

Er zijn verschillende redenen waarom het tijd is om uw keuken aan te passen:

  • Cognitieve aandoeningen​ zoals Alzheimer of dementie.
  • Beperkte mobiliteit. ​Met extra leuningen zal zelfstandig bewegen in uw keuken makkelijker zijn en kunnen wandelstokken of krukken veilig en binnen handbereik opgehangen worden. De hoogte van werkoppervlakken en keukenblokken is voor rolstoelgebruikers essentieel voor de toegankelijkheid. Ook aangepaste kasten of keukenblokken met vaste of verstelbare hoogte kunnen het gebruiksgemak van uw keuken merkelijk verhogen. Vraag na bij Adaptez welke oplossing(en) voor u de meeste geschikte is.
  • Minder grip​. Wanneer u merkt dat uw grip zwakker wordt, kunnen kleine aanpassingen zoals het plaatsen van handgrepen veel helpen.
  • Visuele beperking​. Bij het plaatsen van armaturen en fittingen, kan het gebruik van de juiste kleuren en texturen gecombineerd met een aangepaste verlichting een aanzienlijk verschil maken voor iemand met een slecht gezichtsvermogen.

Door de aard en het gebruik van een klassieke keukenruimte bestaan er gevaarlijke risico’s die, zonder maatregelen, ernstige letsels kunnen veroorzaken. Bent u op zoek naar een oplossing voor het intrekken van uw bejaarde ouders of dient u uw woning aan te passen worden omwille van verminderde mobiliteit of handicap? Bij Adaptez bieden we breed gamma aan verbeteringen aan die uw keuken veiliger en toegankelijker zullen maken.

Enkele belangrijke aanpassingen aan de keuken zijn:

  • Integratie van easy-grip (of gemakkelijk te gebruiken handgrepen) en antislipvloeren om uitglijden of vallen te helpen voorkomen.
  • Design oplossingen die ervoor zorgen dat alles in uw keukenvanuit eenzittende positie toegankelijk en bereikbaar is
  • Toevoeging van op- en neergaande eenheden en rolstoeltoegankelijke eenheden waardoor kasten veilig en op een geschikte hoogte kunnen worden gebruikt. Dit is ideaal voor een huis bewoond door meerdere generaties.
  • Het voorzien van aangepaste ontwerpen met kleurondersteuning voor mensen met een visuele beperking.

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

Meer over aangepaste keukens

Ik wens vrijblijvend te worden gecontacteerd

    Adaptez mag mij contacteren. Voor meer info, bekijk de privacy policy