Premies Pictogram

Premies

Bij Adaptez begeleiden we u ook in het vinden van de juiste informatie. In sommige gevallen voorziet de Vlaams overheid een tegemoetkoming. Hieronder geven we u alvast de belangrijkste mee.

Alle Vlaamse Premies en andere voordelen:

Aanpassingspremie

De aanpassingspremie is bestemd voor senioren (+65) die langer thuis willen blijven wonen, mits de nodige aanpassingen. Indien u voldoet aan de gevraagde criteria, zal de Vlaamse Overheid voor sommige aanpassingen in een tegemoetkoming voorzien.  Surf naar https://www.wonenvlaanderen.be voor meer informatie of neem contact met ons op om u te helpen.

De Verbeteringspremie

Deze premie is bedoelt voor woningen ouder dan 30 jaar waarbij de eigenaar de nodige aanpassingen wil laten uitvoeren om de kwaliteit te verbeteren. Hierbij gelden een aantal voorwaarden die u kan terugvinden op https://www.wonenvlaanderen.be of door met ons contact op te nemen.

Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

Het VAPH behandelt aanvragen van personen met een handicap voor tegemoetkoming van hulpmiddelen en aanpassingen aan de woning. Mensen kunnen enerzijds door een medische afwijking of door een ongeval een fysieke beperking overhouden.

Ook hiervoor werken wij samen met uw mutualiteit en zullen wij u volledig begeleiden met de aanvraag en een eventuele derdebetalersregeling. Voor meer informatie surft u naar https://www.vaph.be of neemt u contact met ons op.

Verlaagd BTW tarief

Indien uw huis ouder is dan 10 jaar krijgt u van de Vlaamse overheid een verlaagd BTW tarief van 6% in plaats van 21% voor jongere huizen.

Heeft u nog vragen over de premies? Neem dan contact met ons op en we helpen u graag verder.

Meer informatie kan u terugvinden op https://www.premiezoeker.be U mag ons altijd contacteren of bellen naar de Vlaamse infolijn 1700.

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren!