FAQ pictogram
AssiStep

Vragen en Antwoorden

Hoeveel kost een AssiStep?

Als u de (gevraagde) gegevens invult in onze prijscalculator, krijgt u een prijsindicatie.

Wie is de beoogde gebruiker van de AssiStep?

Van de duizenden installaties tot op vandaag uitgevoerd zijn, genieten verschillende type gebruikers de hulp van de AssiStep. De jongste gebruiker is een zesjarige jongen met hersenverlamming, en de oudste een 95-jarige man met mobiliteitsproblemen. De typische gebruiker is iemand die moeilijkheden heeft zijn of haar trap te gebruiken of intimiderend vindt. Sommigen zijn op de grond of van de trap gevallen en willen daarom meer steun en veiligheid bij het traplopen.

De trappen in mijn huis zijn smal. Kan de AssiStep hier worden gemonteerd?

Ja, zolang de breedte van de trap minimaal 60 cm is. Trappen smaller dan 60 cm zijn moeilijker. Neem gerust contact indien er twijfels zijn.

Ik heb al een leuning. Kan de AssiStep boven mijn leuning worden gemonteerd?

Ja, het AssiStep railsysteem kan boven een bestaande leuning worden geïnstalleerd.

We raden echter altijd aan om een bestaande leuning te vervangen door de leuning van AssiStep. De AssiStep-leuning is gemaakt van roestvrijstaal en aluminium en is daarom ook uitstekend geschikt als leuning voor mensen die geen gebruik hoeven te maken van de AssiStep-steunhandgreep.

Kan de AssiStep buiten worden geïnstalleerd?

Momenteel is de AssiStep alleen geschikt voor gebruik binnenshuis. Volg ons op Facebook voor nieuws over onze producten.

Mijn handkracht is verminderd. Kan ik de AssiStep gebruiken?

Net als bij een rollator of een gewone leuning, is een bepaalde grijpkracht nodig om van het voordeel van de AssiStep te genieten.

Is de hendel in hoogte verstelbaar?

Ja. De hoogte van de handgreep kan naar behoefte worden aangepast. De aanpassingen worden uitgevoerd door gecertificeerde installateurs.

Hoe gemakkelijk kan het handvat worden verplaatst?

We krijgen vaak de feedback van gebruikers dat het handvat bij het naar boven gaan een stuk makkelijker te verplaatsen is dan ze hadden verwacht. Het handvat is gemaakt van aluminium en weegt slechts 1,3 kg, waardoor het niet veel zwaarder is dan het duwen van een rollator. Bij het verlaten van de trap wordt de hendel twee tot drie cm opgetild om de hendel naar voren te duwen. Patiënten na een beroerte doen dit vaak liever met één hand.

Zal de AssiStep de "vrije ruimte" van mijn trap verminderen?

Alleen in het geval wanneer de handgreep in de trap geparkeerd moet worden. Wanneer de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap weggevouwen kan worden, zal de leuning van AssiStep niet meer dan 10 cm van de muur uitsteken.

Wat is het maximale gebruikersgewicht?

De AssiStep is getest en gecertificeerd door de certificeringsorganisatie TÜV voor gebruikers tot 120 kg.

Hoe wordt bepaald of de AssiStep geschikt is voor mijn trap?

In de meeste gevallen kan de AssiStep geïnstalleerd worden. Dit geldt ook als er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. De rail van AssiStep kan in veel gevallen ook rechtstreeks boven een bestaand railsysteem worden geïnstalleerd.

Kunnen twee mensen in hetzelfde huis de AssiStep gebruiken?

Zolang er voldoende ruimte beschikbaar is aan de boven- en onderkant van de trap, is het mogelijk om meerdere beugels op hetzelfde railsysteem te plaatsen. Als u niet zeker weet of er voldoende ruimte is, stuur ons enkele foto’s naar info@adaptez.be en we geven u zo snel mogelijk feedback.

Heeft u nog vragen?

Aarzel niet om ons te contacteren!

Meer over de AssiStep

Ik wens vrijblijvend te worden gecontacteerd

    Adaptez mag mij contacteren. Voor meer info, bekijk de privacy policy