Hoe kies je de juiste scootmobiel?

Een verminderde mobiliteit? Dan kan een scootmobiel je helpen. Er is heel wat keuze op het vlak van scootmobielen, maar moet nu echt rekening mee houden? Wij zetten enkele zaken voor je op een rijtje. 

Een binnen- en/of buiten scootmobiel? 

Ga je je scootmobiel voornamelijk binnen gebruiken, dan zijn er daar specifieke modellen voor. Het gaat om lichte, compacte modellen met een korte draaicirkel. De accu is vaak beperkt, waardoor de maximale snelheid laag ligt en de rijdafstand beperkt is. Een scootmobiel voor buiten blijft veel langer rijden. 

Scootmobielen voor buiten zijn groter, robuuster, zwaarder en sneller. Hier overbrug je makkelijker lange afstanden mee. Bovendien zijn ze ook vaak net wat hoger, zodat je er ook oneffen terrein mee kunt overwinnen. Zo raken ze trouwens ook minder snel beschadigd. 

Uiteraard zijn er ook modellen die het beste van beide werelden trachten te combineren. Ze zijn klein en compact, maar wel met een stevige accu.

Overweeg ook een plooibare scootmobiel

Maak je vaak uitstapjes of moet de scootmobiel mee in de wagen? Dan is een plooibare scootmobiel ideaal. Ze vallen eenvoudig op te plooien en zo ben je overal waar je ook gaat mobiel. 

Andere zaken om op te letten 

Kies altijd voor een stabiele scootmobiel, zodat je niet kan omvallen tijdens het rijden. Hoe meer wielen, hoe stabieler je scootmobiel. Wij adviseren een scootmobiel met 4 wielen voor een betere stabiliteit. De snelheid is ook niet onbelangrijk, je wil je immers niet frustreren op je scootmobiel. Misschien nog wel het belangrijkste is het zitcomfort. Zeker bij langere tochten is dit belangrijk. Ga voor een ergonomisch verantwoorde stoel en/of veringen. Doe altijd een proefritje voor je tot de aankoop overgaat. 

Contacteer Adaptez

Bij Adaptez richten we ons vooral op de draagbare modellen, maar aarzel niet om ons je vragen te stellen. We gidsen je graag naar de perfecte scootmobiel.