4 makkelijke ingrepen in de keuken om het leven comfortabeler te maken

Minder mobiel, wat ouder of in een rolstoel en toch je eigen potje koken? Perfect mogelijk. Wij zetten alvast 4 makkelijke ingrepen op een rijtje, die jouw keuken een heel stuk praktischer maken. Uiteraard denken we bij Adaptez ook graag verder met je mee over alle mogelijke oplossingen 

  1. Voorzie een antislip vloer 

Vallen kan op een bepaalde leeftijd zeer problematisch zijn. Een antislipvloer kan heel wat onheil voorkomen. In de keuken wordt geregeld met water gewerkt, dus slippertjes zijn niet uitgesloten. Met de juiste tegels, voorzien van antislip, verklein je de valkans enorm. Keramische tegels zijn er in alle mogelijke maten en vormen en kunnen makkelijk van antislip voorzien worden. 

  1. Een in de hoogte verstelbare keuken 

Hoog laag keukensystemen zijn zeker geen overbodige luxe en kunnen in elke keuken geïntegreerd worden. Bepaal zelf de manier waarop je je keuken gebruikt en laat aanpassen waar nodig. Via een railsysteem kan je ook de keukenkasten op en neer laten bewegen. 

  1. Kasten met een grotere openingshoek 

Om makkelijker je kasten te kunnen gebruiken, kan je kiezen voor kasten die een openingshoek van 165 graden hebben. De kastdeuren kunnen zo volledig open, waardoor je je minder makkelijk kunt stoten en alles makkelijker in en uit de kasten kunt nemen. 

  1. Een aangepaste spoelbak en kraan 

Ondiepe spoelbakken zijn in bepaalde situaties een heel stuk gebruiksvriendelijker. Zo kan je bijvoorbeeld met de rolstoel onder je spoelbak rijden. Kranen met lange handels of automatische kranen blijken ook nuttig in de praktijk. Deze exemplaren vallen immers een heel stuk makkelijker te bedienen. 

Meer weten over de mogelijkheden om je keuken op maat aan te passen? Contacteer ons. Onze specialisten denken graag met je mee over de mogelijkheden binnen je budget.