5 signalen die wijzen op nood aan extra ondersteuning thuis

Soms lukt het niet meer helemaal zelfstandig te lezen. Er is dan de AssiStep, maar er kan ook meer nodig zijn. Thuishulp en/of thuiszorg kan voor meer wooncomfort zorgen. Deze 5 signalen wijzen alvast aan nood aan bijkomende hulp voor jezelf of een naaste

Signaal 1 l  Moeite met zelfstandig te verplaatsen 

Gaat de mobiliteit er flink op achteruit en wordt een verplaatsing in eigen huis en heuse opgave? Dan wordt het tijd voor hulp. Ook wanneer met de wagen en/of het openbaar vervoer op pad gaan niet meer lukt, kan dit een signaal zijn. 

Signaal 2 l Hulp nodig bij de persoonlijke verzorging 

Gaat douchen, wassen en in bad gaan moeilijk? Bij Adaptez hebben we er oplossingen voor, zodat langer zelfstandig thuis wonen toch lukt. Persoonlijke lichaamsverzorging is belangrijk voor de eigenwaarde, maar ook het kunnen aankleden is essentieel. Hulp bij het aankleden of wassen kan op een bepaald moment wenselijk zijn. 

Signaal 3 l Medische opvolging 

Een goede medische opvolging is nodig. Vergeetachtigheid of verwarring kan zeer negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid. Een medicatieschema kan helpen, maar soms volstaat dit niet. Externe hulp is dan vaak onmisbaar. Een personenalarm kan een mooie aanvulling zijn. 

Signaal 4 l Het wegvallen van het sociaal netwerk 

Valt het sociale leven weg, dan gaat de levenskwaliteit erop achteruit. Hier kunnen meerdere redenen voor zijn. Sociale contacten zijn nodig om je je goed in je vel te voelen. Zinvolle activiteiten zijn essentieel. 

Signaal 5 l Huishouden 

Het huishouden kan op een gegeven moment teveel worden. Er is heel wat ondersteuning mogelijk als de huishoudelijke taken niet meer uitgevoerd kunnen worden. 

Adaptez heeft heel wat hulpmiddelen

Langer thuis wonen? Bij Adaptez hebben we heel wat oplossingen. Toch kan het noodzakelijk zijn om bijkomende hulp te zoeken. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden.