Vormen de AssiStep en mijn trap een match?

Assistep Oude Man

Geregeld krijgen we bij Adaptez de vraag of de AssiStep wel gemonteerd kan worden op de trap in de woning. In het merendeel van de gevallen kunnen we die vraag positief beantwoorden. Wij geven in dit blogartikel nog even een aantal zaken mee die belangrijk zijn op de AssiStep te kunnen plaatsen. 

Enkel niet bij super smalle trappen 

Is de breedte van je trap minimaal 60 cm, dan kunnen we zonder probleem de AssiStep monteren. Bij trappen die minder breed zijn is dat een stuk moeilijker. We willen gerust even ter plaatse komen kijken wat er mogelijk is, maar soms gaat het monteren echt niet. Het feit dat je al een leuning aan je trap hebt, vormt alvast geen enkel probleem. De AssiStep kan perfect boven een bestaande leuning gemonteerd worden. Hoewel beide kunnen, raden we toch altijd aan de bestaande leuning te verwijderen. Onze leuning is super stevig en gemaakt van roestvrijstaal en aluminium. Ook wanneer je de AssiStep-steunhandgreep niet nodig hebt, doet de leuning uitstekend dienst.

In zowat 90% van de gevallen kan de AssiStep zonder problemen geïnstalleerd worden, zelfs indien er geen doorlopende muur langs het hele trappenhuis is. 

Amper 10 cm ruimteverlies 

In principe neemt de leuning van de AssiStep amper 10 cm ruimte in. Althans wanneer de handgreep aan de boven- of onderkant van de trap kan weggevouwen worden. Als de handgreep in de trap geparkeerd moet worden, neemt het geheel wel wat meer ruimte in beslag. 

We bekijken graag de situatie

Twijfel je of de Assistep wel compatibel is met je trap en of je nog wel voldoende ruimte/bewegingsvrijheid gaat overhouden? We bekijken graag samen met jou de situatie ter plaatse. Contacteer ons en we maken een afspraak bij je thuis, zodat we een correcte inschatting kunnen maken.