Hoeveel kost een traplift of andere traphulpmiddelen?

Wat gebeurt er wanneer u vroeg of laat moeite krijgt om de trap op en af te lopen?  Wachten tot het zover is of uit voorzorg uw leefruimte aanpassen? Welke prijzen voor trapliften mag u verwachten? Zijn er alternatieven? In dit onderstaand artikel vindt u alle antwoorden terug. 

Traplift en andere traphulpmiddelen prijzen

PRIJSKLASSETYPEPRIJSKLASSE
TrapliftRecht€ 2 750 – 3 500
TrapliftEén bocht 90°€ 6 000 – 7 500
TrapliftTwee bochten 90°€ 8 000 – 9 000
TrapliftMeer bochten+ € 10 000
PlatformliftRecht€ 8 000 – 10 000
PlatformliftEén bocht of meer+ € 12 000
HuisliftEén verdiep+ € 20 000
HuisliftTwee verdiepingen+ € 25 000

Naast de eenmalige aankoopkost moeten er ook jaarlijkse servicekosten van € 200 à € 400 bijgerekend worden. Dit omdat de lift regelmatig een onderhoudsbeurt nodig heeft of af en toe een nood- en reparatieprobleem.

Welke factoren spelen een rol bij de prijzen van liften?

Er zijn heel wat factoren die de prijs van een traplift bepalen. 

✓ Uitrusting: accessoires – kleur – ontwerp

✓ Model: traplift – plateaulift – huislift

✓ Railsysteem: monorail – dubbele-rail systeem

✓ Aantal bochten: slechts één – meerdere bochten

✓ Trapverloop: rechte – gebogen trappen

✓ Breedte van de trap: < 70 cm – > 70 cm

✓ Wandmateriaal: gipsplaat – beton – hout – …

✓ Aantal verdiepingen: één – meer

✓ Onderhoud: elke 6 maanden – elke 12 maanden

✓ Service: 24-uurs service – standaardservice

✓ Gebied: binnen – buiten

✓ Draagvermogen: < 120 kg – > 120 kg

✓ Staat: nieuw –  2e hands

Is er een goedkoper alternatief voor de traplift?

Afbeelding met vloer, binnen, levend, meubels

Ja!

Door de eenvoud van de mechanische traphulp AssiStep is dit een geschikter en goedkoper alternatief dan een traplift. Bovendien is er geen frequent onderhoud vereist waardoor er ook geen servicekosten aanwezig zijn.

Een ander voordeel van de AssiStep is dat het u veiligheid en ondersteuning biedt zonder overcompensatie. U blijft zo lang mogelijk actief met de grote gezondheidsvoordelen die daarbij horen.

Dankzij het gepatenteerde vergrendelingsmechanisme wordt het risico op vallen aanzienlijk verkleind en is er geen persoonlijke assistentie nodig om u extra ondersteuning te bieden.

Tenslotte is dit product ook ruimtebesparend in vergelijking met trapliften. Het relingsysteem komt minder dan 10 cm uit uw muur en wordt geïnstalleerd in trappen zo smal als 60 cm. Het werkt ook als een trapleuning voor bewoners die de handgreep van de AssiStep niet hoeven te gebruiken. 

Het belang van beweging

Afbeelding met buiten, lucht, grond, strand

Beweging is het eigen medicijn van het lichaam. Met de AssiStep kiest u voor een veilig, zelfstandig en actief dagelijks leven door uw spieren en mobiliteit te behouden.

Uit een onderzoek onder 36.000 mensen in Noorwegen, Zweden, het VK en de VS blijkt zelfs dat doorgaan met traplopen een goede valpreventie is. Dit helpt om uw evenwicht en loopfunctie te behouden.

Conclusie

Afhankelijk van uw wensen en behoeftes zal uw keuze worden beïnvloed bij de aankoop van een traphulpmiddel. De prijs maar ook uw mobiliteitsproblemen bepalen de keuze bij de aankoop van een (trap)lift of een AssiStep.

Heeft u nog vragen? Aarzel zeker niet contact op te nemen. Eén van onze medewerker zal u helpen bij het vinden van de juiste trap hulpmiddel

Afbeelding met binnen, persoon, vloer